DE RODE LOPER

HÉT EVENT OVER DE SEKSUELE SCHADE NA SEKSUEEL MISBRUIK!

Event de Rode Loper

Seksueel misbruik in de samenleving

Het leven wat volgt op seksueel misbruik in de kindertijd, kan voor velen een levenslange worsteling en zoektocht zijn. Maar veel gedrag wat voortkomt uit seksueel misbruik, wordt niet gezien voor wat het is. De lijn tussen slachtoffer en dader is dan ook flinterdun. Het is een vervlochten wereld in de onbewuste zoektocht naar getuigen.

Maar wanneer je aan mensen vraagt wat de schade en de gevolgen van seksueel misbruik zijn, hebben weinig mensen een antwoord. Toch krijgen veel mensen er direct of indirect mee te maken.

Seksueel misbruik geeft in het leven wat erop volgt een gevoel van ontworteldheid, van dakloos zijn, niet thuis zijn bij jezelf. Het is een aanslag op de ziel, het besmet alle soorten relaties, inclusief de relatie met jezelf. En zonder dat men het doorheeft, kruipt het in alle hoekjes en gaatjes van onze samenleving.

Nieuwe voorstellingen op woensdag 16 oktober en zaterdag 9 november om 20:00u in theater het Pakhuis in Hoorn.

Misschien herken jij jezelf of iemand anders in het volgende:

Heb jij enig idee wat dit betekent?

Wij vertellen het je graag…

Wanneer je met seksueel misbruik te maken krijgt beïnvloedt dit je (psycho)seksuele ontwikkeling. De macht van de ander (dader) kruipt in je en komt tussen jou en jezelf in te staan. Je innerlijke structuur én je seksuele structuur worden verstoord en omgebogen om aan de wensen van de ander te voldoen.

Omdat de seksualiteit van een ander zich in je eigen seksualiteit nestelt, bevriest én versnelt jouw seksualiteit. Het vertroebelt het contact met je eigen seksuele laag en brengt een niet-eigen laag boven op de eigen seksuele bronnen. Hoe jonger, des te minder sprake er is van een eigen seksualiteit. Als volwassene blijf je dan als het ware een kind met verwarring over je seksuele en/of genderidentiteit.

De verwarring op seksueel gebied is vaak erg groot, omdat de seksuele imprint van de ander (dader) een overlap krijgt met je eigen voorkeuren. Angst, afkeer, lust en aantrekkelijkheid overlappen elkaar en vormen een eenheid. Kortom: het gevolg van seksueel misbruik is een verwarrende relatie tussen een schokkende ervaring en seksualiteit.

Dit is een duivelse verbinding. En seks kan, de rest van je leven, de valse poort worden in de zoektocht naar ware liefde.

Waarom DE RODE LOPER?

Wanneer jouw ‘nee’ geroofd wordt heb je deze niet meer in eigen beheer. Hierdoor kan je op slot gaan, je ‘nee’ kan rigide worden en jouw ‘ja’ kan grenzeloos worden. Het gedrag wat hieruit voortkomt oogt misschien anders, maar in ontmoetingen met anderen ben je eigenlijk op zoek naar jouw waarlijke ‘nee.’

Hierdoor kan je weer opnieuw in (seksueel) misbruik situaties terecht komen. Verborgen onder deze herhalende patronen ligt de diepe wens om gezien te worden. Oftewel een getuige te hebben van de pijn en van het ontberen van iemand die er tijdens het misbruik niet was.

In de zoektocht naar jezelf, je verloren nee en een getuige, leg je als het ware een Rode loper uit. Het is dan net alsof je de ander uitnodigt en precies gebeurt wat je niet wil.

Nieuwe voorstellingen op woensdag 16 oktober en zaterdag 9 november om 20:00u in theater het Pakhuis in Hoorn.

Voor wie is deze voorstelling? 

Deze voorstelling is een unieke ervaring voor mensen die direct of indirect met seksueel misbruik te maken hebben (gehad). Voor therapeuten, docenten, artsen, coaches, politieambtenaren, jeugdwerkers en vele andere soorten hulpverleners, is het onmisbare kennis. Want bewust en onbewust is iedereen onderdeel van de schade, de gevolgen én het herstel van seksueel misbruik. Seksueel misbruik is namelijk geen individueel probleem, maar een probleem van de hele samenleving:

“It takes a community to heal a wound.”

Tijdens deze voorstelling krijg je persoonlijke ervaringen, diepgaande kennis en word je meegenomen in een beleving. Een beleving die raakt, schuurt, confronteert, afstoot én aantrekt. Je krijgt een kijkje in een wereld die je misschien niet wil zien, maar die wel onder ogen gekomen moet worden. 

Ben jij er klaar voor om samen een kijkje te nemen?

Welkom bij DE RODE LOPER!

Meld je aan voor het event de Rode Loper

Na een jaar staat DE RODE LOPER eindelijk weer in het theater. Nu met een vernieuwde voorstelling.

Bestel je ticket voor één van de try-out events op 10 of 11 april bij Theater het Pakhuis in Hoorn.

In samenwerking met: